Izložba

Prisutnost u vremenu - izložba Gradskog muzeja Vukovar gostuje u Muzeju Lapidarium u Novigadu

Muzej - Museo Lapidarium, Novigrad - Cittanova
„Gradski muzej Vukovar - Prisutnost u vremenu"

U petak, 20. listopada 2017., otvorena je izložba „Gradski muzej Vukovar - Prisutnost u vremenu" koja se u prostorijama Muzeja Lapidarium u Novigradu može razgledati do 19. prosinca. Ona je dio ciklusa, odnosno širega programskoga djelovanja Lapidariuma pod nazivom "Upoznajmo hrvatske muzeje", gdje će se uz naš muzej u studenom predstaviti i Muzej vučedolske kulture.

Izložba u Lapidariumu prezentira našu stalnu muzejsku izložbu, postavljenu u potpuno rekonstruiranim prostorima dvorca Eltz, a koja se sastoji od Arheološke, Kulturno-povijesne, Zbirke slika, grafika i minijatura, Etnografske zbirke vukovarskoga kraja te Zbirke Bauer.

Uz ravnateljicu Gradskoga muzeja Vukovar, Ružicu Marić, na pripremi i realizaciji projekta sudjelovali su kustosi i voditelji zbirki Toni Roca, Renata Devetak Roca, Rosanka Savić-Mitrović i Gorana Kušić, dok su pri tehničkoj realizaciji pomogli muzejski tehničar Ante Džalto i kustos Zoran Šimunović.
Promotivne materijale je dizajnirao Oleg Šuran, a autor multimedijalnoga postava Muzeja Lapidarium je Igor Lušić (Hiperprodukcija d.o.o.).

Fotografije: Renata Devetak Roca, Rosanka Savić-Mitrović, Zoran Šimunović, Đanino Božić