Izdvajamo

XXIV. Vukovarske adventske svečanosti 2021. - upaljena IV. adventska svijeća

Na priredbi održanoj u Hrvatskom domu Vukovar u nedjelju 19. 12. 2021. godine
upaljena je IV. adventska svijeća koja tradicionalno pripada mladosti Vukovara.

U ozračje Božića uveli su nas polaznici mlađe i starije grupe Dramskog studija Hrvatskog doma izvodeći Božićnu priču pod vodstvom Lidije Helajz i Nenada Pavlovića.

IV. adventsku svijeću upalili su Vukovarski golubići koji ove godine obilježavaju 20 godina svoga postojanja. Božićne pjesme kao i izbor pjesama iz svog repertoara izveli su u programu pod nazivom Dvadeset nam je godina tek, kojeg je uvježbala voditeljica Dubravka Lemac.

Time su završene 24. vukovarske adventske svečanosti koje su ove godine održane pod nazivom VUKOVAR - 30 godina u zagrljaju obitelji. u organizaciji Gradskog muzeja, Hrvatskog doma i Franjevačkog samostana. pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Vukovarsko srijemske županije i Grada Vukovara.

Uz program Vukovarskih adventskih svečanosti održano je i niz drugih aktivnosti u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara koji program se pod nazivom Čarolija u Eltzu odvijao u perivoju dvorca Eltz. Posjetitelji su mogli uživati u klizanju na ledu, obilasku srijemskih kućica, posjeti Betlehemu i Kutku Djeda Mraza, voziti se u kočijama, kušati kuhano vino te kupiti slavonske specijalitete na Božićnom sajmu. uz ples i uživanje u folklornim i glazbenim večerima domaćih sudionika.