Izdvajamo

XIX. Vukovarske adventske svečanosti - paljenje 4. adventske svijeće

U četvrtoj nedjelji Adventa u Hrvatskom domu program su nam priredili mladi Vukovarci u veseloj BOŽIĆNOJ POŠTANSKOJ BAJCI u izvođenju Dramskog studija Hrvatskog doma kojeg je uprizorila voditeljica Lidija Helajz. U programu su nastupila i djeca Dječjeg vrtića Vukovar 1., Centralni objekt, Skupina Vjeverice izvodeći program SREĆA MALIH ZVJEZDICA s kojim su nas uveli u ozračje božićnog ugođaja i požejeli našim sugrađanima i svoj djeci svijeta niz dobrih želja za Božić, blagdan svjetla mira i ljubavi. Djecu su uvježbale voditeljice Silvana Nadovski i Martina Mađarac Softa.

Na kraju programa, u dvorcu Eltz IV. adventsku svijeću upalili djelatnici Gradskog muzeja Vukovar povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja Muzeja i dobivene europske nagrade Silletto 2016. za uspješan rad u zajednici dodijeljene u travnju ove godine od strane Europskog muzejskog foruma u San Sebastijanu u Španjolskoj u konkurenciji 49 muzeja iz 24 europske zemlje čime je naš Muzej postao dio velike suvremene europske muzejske obitelji.

Svijeću je u ime muzealaca upalila ravnateljica Ružica Marić, a uz djelatnike muzeja uz svijeću su bili i Zdenka Buljan ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar u vrijeme Domovinskog rata i Mirela Hutinec, danas ravnateljica Muzeja vučedolske kulture te Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma.

Galerija slika