Izdvajamo

XIX. Vukovarske adventske svečanosti - paljenje 3. adventske svijeće

U sklopu XIX. VUKOVARSKIH ADVENTSKIH SVEČANOSTI 2016. VUKOVAR – ZRNO ŽIVOTA, SJEME ZAJEDNIŠTVA, III. adventsku svijeću dana 11.12.2016. na adventskom vijencu u dvorcu Eltz upalila je PERE MARTINOVIĆ, glumica Dramskog kazališta GAVELA iz Zagreba ujedno i predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

U programu paljenja III. adventske svijeća koja tradicionalno već 19 godina za redom pripada velikanima hrvatskog glumišta, sudjelovali su kao gost i samostalni glumac GORAN MATOVIĆ a kao moderator programa glumac JOŠKO ŠEVO, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, ujedno i predsjednik Festivala glumca.

Sudionici programa su u proteklim godinama nizom nastupa u razrušenom dvorcu Eltz postali dio kulturne obnove Vukovara prateći na taj način obnovu i dvorca Eltz i Hrvatskog doma u kojima su nastupali.

Programu, u kojem su gosti interpretirali poetske riječi hrvatskih autora od Gundulića do suvremenih pisaca, uz Vukovarce te goste iz Zagreba, Vinkovaca i Osijeka, nazočili su i članovi Odbora festivala glumca, Marija Filipović, glavna tajnica HDDU, prvi osnivači idejni tvorci Festivala glumca uz HDDU voditelji producentske kuće Asser Savus Himzo Nuhanović i Slaven Nuhanović, Zdenka Buljan, dopredsjednica Odbora festivala glumca, danas u mirovini, član Tomislav Palinić Ćose, te Ružica Marić, dopredsjednica i Ivanka Miličić članica, koje su ujedno u ime organizatora Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskog doma Vukovar i pozdravile goste.

Foto: Bota