Izdvajamo

Žive jaslice u centru Vukovara

Održavaju se od 19. do 21. prosinca : ponedjeljak, utorak, srijeda i četvrtak u 18:00 i 19:00 sati

ŽIVE JASLICE otvorene su u ponedjeljak, 19. 12. 2016. u centru grada na trgu ispred Radničkog doma u prekrasnom okruženju kojeg čine svi sadržaji ovogodišnjeg ADVENTA U VUKOVARU: Božićni sajam i Kutak Djeda Mraza u Radničkom domu zatim klizalište za djecu i odrasle, kućice za okrijepu, adventski vijenac uz niz glazbenih priredbi na Trgu Republike i lampicama osvijetljenu šetnicu Radićevom ulicom, preko glavnog mosta zatim dalje Strossmayerovom ulicom sve do dvorca Eltz.

ŽIVE JASLICE već šestu godinu za redom organiziraju Gradski muzej Vukovar i Hrvatski dom, a već treću godinu za redom uprizoruju ih Vukovarci.

Tekst su napisale Lidija Miletić i Marina Živić, glasove su posudili i tonski snimili djelatnici Hrvatskog radio Vukovara, likove iz biblijske priče izvode učenici o.š. Mitnica i učenici Gimnazije Vukovar koje je uprizorila Lidija Helajz, kostime je izradila Vilma Vidović, naselje Betlehem sa kućicama, zanatskim radionicama, štalicom, mostom i ognjištem izradila je tehnička služba Gradskog muzeja Saša Rajković, Ante Džalto te Igor Jovanović i Vlatko Felder uz tehničku potporu Dejana Vidakovića i Zorana Podhraškog.

Pozivamo Vas da se pridružite ovom jedinstvenom doživljaju. U programu između predstava nastupili su VUKOVARSKI GOLUBIĆI sa izborom svojih najljepših pjesama.