Edukacija

Muzej u kinetičkom pijesku - jesenske pedagoške radionice

Dolaskom proljeća i jeseni u Gradskom muzeju Vukovar se od 2014. godine održava pedagoška radionica MUZEJ U KINETIČKOM PIJESKU i brojni mali Vukovarci zahvaljujući svojim vrijednim odgajateljicama i učiteljicama kroz igru su djelomično upoznali bogatstvo baštine koju čuva ova kultna kulturna institucija.

Dana 11.10.2019. učenike dva 1. razreda O.Š. Siniše Glavaševića dovele su učiteljice Ružica Sabo i Gordana Lavrnić, a 2. razred je došao sa učiteljicom Dorom Šestan uz podršku njihove ravnateljice Slavice Strmotić. Zajedno s njima došla je i Osnovna škola iz Otoka sa učiteljicom Ljiljanom Vranjković. Edukativni dio radionice je u tome što djeca dolaze u muzej i na taj način stječu prvi dojam o muzeju, prolaze njegovim prostorom i vrijeme provode na prekrasnoj baroknoj terasi palače Eltz te izrađuju od kinetičkog pijeska neke od simbola Vukovara kao što su Vodotoranj, Vučedolska jarebica, Vučedolska čizmica, Dvorac Eltz, dunavski brod, dunavski šaran, dunavski valovi, barokni svodovi...

Zabavni dio igraonice je u čarima kinetičkog pijeska koji je savršen za modeliranje, opuštanje i zabavu, a osvježenje uz slastice je neizbježno. U GMV su ih dočekale muzejska pedagoginja Ivana Nadovski, prof. i dipl. konzervatorica/restauratorica Elvira Lončar. Tehnička realizacija muzejski tehničar Ante Džalto te spremačice Jelka Vuletić i Biljana Jajetić.

Radujemo se svim idućim druženjima.