Edukacija

Međunarodni dan muzeja 2020. – LJUBAV - Majčin dan 2020. – Portret majke

U susret Majčinu danu, blagdanu u čast majki i majčinstva te Međunarodnom danu muzeja i edukativno – muzejskoj akciji pri Hrvatskom muzejskom društvu u kojoj Gradski muzej Vukovar sudjeluje 14. godinu za redom objavljujemo dječje crteže sa temom PORTRET MAJKE i povezujemo ih sa temom Međunarodnog dana muzeja koja je ove godine LJUBAV.

Licem uz lice s najdražim bićima, stvarima, sredinama i pojavama koji u nama pobuđuju ljubav u kojoj se ogledamo uz lice majke, oca, najboljeg prijatelja, lice grada sa njegovim ulicama, spomenicima, mostovima, mirisom cvijeća i plavetnilom Dunava. Majke obavljaju najvažniji posao na svijetu i ništa nije iskrenije i snažnije od njezine ljubavi. U nedavnoj povijest sve vukovarske majke pokazale su posebnu hrabrost, izdržljivost, odanost i ljubav.

Stoga Vam dječjim radovima učenika 1. A razreda Osnovne škole Blage Zadre iz Vukovara čestitamo nadolazeći Majčin dan (10.5.) i Međunarodni dan muzeja (18.5.).

Zahvaljujemo se marljivim prvašićima i njihovoj još marljivijoj učiteljici Patriciji Burazin.

Vidimo se u idućoj muzejskoj „on line“ pedagoškoj akciji i radujemo se onom uobičajenom susretu, učenju i druženju u muzeju.

S ljubavlju,
Vaš Gradski muzej Vukovar.