Edukacija

Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Vukovar 2020. - Ljubav prema umjetnosti

Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Vukovar 2020.

Ljubav prema umjetnosti !

Međunarodni dan muzeja – Gradski muzej Vukovar 2020.
Ljubav

18.5.2020.
Divnim crtežima Međunarodni dan muzeja 18. svibnja su nam uljepšali i učenici O.Š. DRAGUTINA TADIJANOVIĆA sa svojim učiteljicama Nikolinom Burčak, Kristinom Žuvić, Majom Prokopec, Jasenkom Pehar, Slavicom Škrobo Siladi, Slađanom Pavlović i Josipom Škvarić.
Hvala !

Da bi nam uljepšali obilježavanje Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, svoje likovne radove su poslali Bruno, Ana, Esther, Leara i Roko.
Hvala !

15.5.2020.
Svojim likovnim radovima u obilježavanju Međunarodnog dana muzeja (18.5.) pridružili su nam se i učenici O.Š. NIKOLE ANDRIĆA uz pomoć svojih profesorica Suzane Vignjević i Lucije Marić te knjižničarke Marijane Hutz. Hvala na prelijepim crtežima i ljubavi prema umjetnosti i muzeju.

15.5.2020.
Obilježavanju Međunarodnog dana muzeja pridružili su nam se i učenici O.Š. ANTUNA BAUERA sa svojom učiteljicom BILJANOM MIHALJEV koja nam uvijek svojim sudjelovanjem uljepša naše muzejsko pedagoške akcije kroz niz godina.
Hvala !

14.5.2020.
Danas su nam svoje radove poslale djevojčice Karla i Klelia kako bi s nama obilježile nadolazeći Međunarodni dan muzeja. Hvala im :)

Gradski muzej Vukovar je prvotnom prijavom u program 25. edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja sa ovogodišnjom temom LJUBAV u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva planirao radionicu u suradnji sa vukovarskim obrtom „Mamine ručice“. Radionica bi se bazirala na majčinoj ljubavi kroz povijest prateći koncepciju muzejskog stalnog postava sa jednim romantičnim nazivom LJUBAV U VUKOVARSKOJ PALAČI ELTZ. No zbog trenutne situacije sa COVID-19 cijela akcija na razini Hrvatske i svih hrvatskih muzeja će se održati virtualno to jest on line kao i nastava. Stoga smo temu malo modificirali i pozvali sve vukovarske osnovne škole da nam pošalju po nekoliko dječjih radova uzrasta 1. do 4. razred koje ćemo objaviti na našoj službenoj facebook i web stranici muzeja. Temu smo za ove prilike učinili općenitom tako da djeca licem uz lice sa najdražim bićima, stvarima, sredinama i pojavama koje u njima pobuđuju ljubav u kojoj se ogledamo uz lice majke, oca, najboljeg prijatelja, lice grada, njegovih ulica, spomenika, mostova, mirisa cvijeća i plavetnila Dunava pokažu crtežom tu silnu LJUBAV koja je divna tema ovogodišnje akcije.

Inače, Gradski muzej Vukovar sudjeluje u muzejskoj edukativnoj akciji Hrvatskog muzejskog društva već 14. godinu za redom.

Muzej je na sam Međunarodni dan muzeja 18. svibnja otvoren za individualne posjete od 10 do 14 sati uz svo poštivanje postojećih mjera trenutne situacije.