Edukacija

Ljetna muzejska avantura

Održana je vesela etnološka radionica/igraonica STARE DJEČJE IGRE, BROJALICE I SPORTOVI. Na trenutak smo oživjeli i otrgnuli od zaborava razne dječje igre koje smo igrali vani cijelo ljeto. Preskakivali smo uže, igrali gumi-gumi, karike na marike, pikulali se, igrali školice, nogomet, tapkali sličice i još puno toga. Na kraju radionice djeca su zbog iznimnog zalaganja i truda dobila utješne nagrade!

***
Arheološkom radionicom "Povratak u prošlost" , 18.7. 2019. započela je ovogodišnja Ljetna muzejska avantura. Pozabavili smo se idejom kako se to nekada davno izrađivala posuda za piće, koji su se materijali koristili za njeno ukrašavanje i kako napraviti ogrlicu od perli.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na lijepom druženju, na pregršt kreativnih ideja i divnih radova koje smo na kraju predstavili na maloj izložbi.
Veslimo se nastavku radionica Ljetne muzejske avanture. Sutra (19.7.2019.) nas u istom terminu (10 - 12h) očekuje etnološka radionica/igraonica Stare dječje igre, brojalice i sportovi.

***
Ljetna muzejska avantura

etnološka radionica / igraonica:
STARE DJEČJE IGRE, BROJALICE I SPORTOVI

arheološka radionica:
POVRATAK U PROŠLOST

likovna radionica:
MALI SKULPTORI

Gradski muzej Vukovar,
četvrtak i petak
18. i 19. te 25. i 26. srpnja 2019.
od 10 do 12 sati