Događanje

Koncert ansambla Camerata Garestin u Crkvi sv. Roka

Poštovani !

Pozivamo vas na koncert ansambla Camerata Garestin koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća.

Crkva sv. Roka, Vukovar
nedjelja, 11. lipnja 2017. u 20:00 sati

***
ANSAMBL CAMERATA GARESTIN

Ivana Lazar, sopran
Silvio Richter, violina
Krešimir Lazar, violončelo
Krešimir Has, čembalo


Ansambl Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa.
Sastavljen je od glazbenika čija bogata iskustva već dulje vrijeme doprinose kulturnom i umjetničkom životu Republike Hrvatske. Taj doprinos članova ansambla već je više puta i prepoznat od strane Ministarstva kulture Rebublike Hrvatske, koje u prepoznatljivoj mjeri i podupire rad ansambla. „Camerata Garestin“ već je popraćena veoma pohvalnim recenzijama, primjerice na centralnom hrvatskom festivalu barokne glazbe „Varaždinske barokne večeri“. Ansambl je gostovao i na prestižnom međunarodnom festivalu barokne glazbe SEVIQC Brežice, te na Festivalu hrvatske glazbe u Beču, tom prigodom nastupajući u glasovitoj Hofburgkapelle.

Camerata Garestin je vjerojatno i prvi hrvatski ansambl za staru glazbu profesionalno angažiran u Kraljevini Nizozemskoj (Voorshoten, den Haag, 2014.), a gostovao je i u Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Njemačkoj te Austriji. Članovi ansambla muziciraju na replikama baroknih instrumenata, a također i na povijesnim. Programska smjernica ansambla je prikaz tematskih koncertnih projekata, prikazujući tako vrhunska djela europskih i hrvatskih majstora visoke renesanse, galantnog stila, rokokoa te glazbu ranijeg klasičnog stila.Program:

Georg Frideric Handel (1685. – 1759.)
* Künft’ger Zeiten eitler Kummer / HWV 202
* Das zitternde Glänzen der spielenden Wellen / HWV 203
* Die ihr aus dunklen Grüften den eitlen Mammon grabt / HWV 208

Lukša Sorkočević (1734. – 1789.)
* Sinfonia in A per violino e basso continuo

Georg Frideric Handel
* Flammende Rose, Zierde der Erden / HWV 210
* Süße Stille, sanfte Quelle / HWV 205