Događanje

4. adventska svijeća - XXI. Vukovarske adventske svečanosti

U nedjelju 23. prosinca upaljena je IV. adventska svijeća koja tradicionalno pripada mladosti Vukovara.

Uz prigodan program kojeg su u Hrvatskom domu izveli članovi Dramskog studija Hrvatskog doma u predstavi DJECI U IME LJUBAVI kao i prigodnoj predstavi u izvođenju vrtića Vukovar I. - objekt Mitnica, skupina Zečići, svijeću su u Dvorcu Eltz upalili uspješni učenici EMA TOMIĆ I MARIJA LUCIJA MATIĆ, učenice glazbenih odjela O.Š. Dragutina Tadijanovića za osvojenu 1. nagradu na 56.hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – komorni sastavi u Opatiji i LEONARD LUKAČEVIĆ učenik vukovarske gimnazije, višestruko nagrađivan za postignuti uspjeh na županijskoj razini.

Ovim programom završene su XXI. vukovarske adventske svečanosti koje su se u ovoj godini proglašenoj Europskom godinom kulturne baštine odvijale u znaku 20 godišnjeg čuvara hrvatske tradicijske baštine. Vukovarske adventske svečanosti već 21. godinu organiziraju Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar i Franjevački samostan pod pokroviteljstvom Grada Vukovara.

Božićnu čestitku svim sudionicima, sugrađanima i prijateljima Vukovara u ime gradonačelnika Ivana Penave, uputila je Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika.

Foto: Miroslav Šlafhauzer