Aktualno

Photo Graz selection III

U Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar, 29. kolovoza 2019. godine otvorena je izložba PHOTO GRAZ SELECTION III koja predstavlja izbor od 70 fotografija akademskih i amaterskih umjetnika.

Na otvorenju su govorili kustos GMV Zoran Šimunović, Richard Edelsbrunner, voditelj likovnog odsjeka photo Graz selection i Pipina Schickaneder jedna od autora izložbe, koja je otvorila izložbu.

Izložba je nastala u suradnji sa udrugom Kulturvermittlung Steiermark i Umjetničko-pedagoškog instituta Graz. Izložba uspoređuje načine rada različitih starosnih skupina te zrcali njihove aktualne teme i osobne pristupe. Posebno je stavljen naglasak na kvalitetu i raznolikosti jer se tako otvara mogućnost dijaloga između umjetnica i umjetnika i njihove publike prelazeći kako granice gradova, tako i jezičke i državne granice. Time djela umjetničke fotografije, i kad umjetnici nisu prisutni, postaju ambasadorima šarolike i bogate kulturne scene u Grazu, kao i samoga grada. Pri izboru djela za izložbu rukovodili smo se isključivo umjetničkim aspektima i njihovom aktualnostima. Gotovo podjednaka zastupljenost fotografkinja i fotografa nastala je spontano, jednako kao i presjek kroz više generacija.

Ostaje otvorena do 16. rujna 2019.