Izdvajamo

XXIV. Vukovarske adventske svečanosti 2021. - upaljena II. adventska svijeća

Paljenje II. adventske svijeće
XXIV. Vukovarske adventske svečanosti 2021
„Vukovar – 30 godina u zagrljaju obitelji“.

U Gradskom muzeju Vukovar u nedjelju 5. prosinca, upaljena II. adventska svijeća. koja tradicionalno pripada sudionicima značajnih događaja u prethodnom razdoblju. Kako je ove godine 30 obljetnica od početka Domovinskog rata, naziv 24. vukovarske adventske svečanosti nose naziv VUKOVAR – 30 GODINA U ZAGLRLJAJU OBITELJI, jer je ova godina ujedno od Pape proglašena godinom sv. Josipa, zaštitnika obitelji, a i Hrvatski sabor je sredinom 18. st. sv. Josipa proglasio zaštitnikom hrvatske domovine. Ovih 30 godina je Vukovar jedna velika obitelj i u zagrljaju je naše domovine Hrvatske.

U ime branitelja Vukovara, kao i svih poginulih i nestalih branitelja i civila, svijeću je upalio naš sugrađanin, hrvatski branitelj, logoraš, otac obitelji Pavle Vukas. Jedan od nekoliko tisuća mladih ljudi koji su stali u obranu svoga grada i domovine Hrvatske. Golgota logora dala mu je još više snage da se vrati u Vukovar, osnuje obitelj i sa suprugom i četvero djece nastavi svoj život u Vukovaru.

U programu je sudjelovao HRVATSKI KOMORNI ORKESTAR, kojemu je ovo dvadeseti nastup uz paljenje II. adventske svijeće, izvodeći djela klasične glazbe.