Izdvajamo

19. vukovarski festival komorne glazbe - prva večer festivala

Podizanjem Festivalske zastave u petak 6. 10. 2017. u Perivoju dvorca Eltz otvoren je 19. VUKVOARSKI FESTIVAL KOMORNE GLAZBE. U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskog doma Vukovar, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Vukovara Ivana Penave Festivalsku zastavu podigli su pijanistica Vlasta Gyura, umjetnička ravnateljica Festivala i Marina Sekulić, pročelnica za kulturu i turizam grada Vukovara, koja je ujedno i otvorila Festival.

Prvu glazbenu večer otvorio je KLAVIRSKI DUO Sabrina Zelić iz Zagreba i Rustem Kudoyarov iz Moskve. Oboje umjetnika zavidne glazbene karijere pred prepunom dvoranom Paviljona II Dvorca Eltz izveli su Nocturno op 27. F. Schopina, Preludij op 11. i Dvije poeme, op. 32 A. Skrjabina, te Suitu „Zarisovski“ V. Gavrilina.

I ovaj 19. Festival pokazao je koliko su gostujući glazbenici i vukovarska publika međusobno povezani u kulturnoj obnovi grada Vukovara rastući zajedno od prvog koncerte u razrušenoj Mramornoj dvorani Dvorca na kojem su uz naše sugrađane povratnike prisustvovali Jakob Eltz, grof Vukovarski i Otto von Habsburg, tadašnji predsjednik Paneuropske unije, do današnjeg obnovljenog kompleksa Eltz sa stalnim postavima Gradskog muzeja Vukovar i Zbirke Bauer.

(Foto: Z. Cikovac)